Leteckí záchranári z Nitry majú za sebou rušný deň

11.09.2008 Poprad

Poprad 11. septembra (TASR) - Posádka vrtuľníka Leteckej záchrannej zdravotnej služby (LZZS) Air Transport Europe (ATE) z Nitry pomáhala dnes popoludní 9-mesačnému dievčatku, ktoré sa obarilo horúcou masťou.
"Posádka rýchlej lekárskej pomoci zo Šurian previezla dieťa na jednotku intenzívnej starostlivosti v Nových Zámkoch, kde ho lekári spoločne stabilizovali a následne prepravili vrtuľníkom do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave na Kramároch s medzipristátim v Popáleninovom centre v Ružinove, kde dieťa ošetrili, " informovala hovorkyňa LZZS ATE v Sylvia Galajda.
Pri spiatočnom lete dostala posádka hlásenie o nehode v katastri obce Mojmírovce, kde sa na poli samovoľne pohol dolu kopcom traktor s vodičom, ktorý mal nohu zakliesnenú na schodíku. Muža vo veku 46 rokov stiahlo pod traktor, ktorý ho usmrtil. Lekári na mieste konštatovali smrť.
Do tretice zasahoval nitriansky vrtuľník LZZS ATE dnes pri dopravnej nehode v Šali. Osobné auto zrazilo na hlavnej ceste 68-ročného miestneho chodca, ktorý utrpel mozgovolebečné poranenie a zranenie ľavého lakťa a ľavého stehna. Posádka vrtuľníka stabilizovala pacienta, ktorý bol v bezvedomí a previezla ho do nemocnice v Nových Zámkoch.
 

Vyberte región